Эрүүл хоолны жор : Далайн байцаагаар хачир хийх 5 арга

Эрүүл хоолны жор хайж байна уу? Танд энэ удаад далайн байцаагаар амтат хачир хийх, хялбар бөгөөд амттай жорыг танилцуулж байна. Далайн байцаа нь эрүүл мэндийн олон ашиг тустай, тэжээллэг хоолны орц юм.

Иодоор баялаг энэ супер хүнс нь бамбай булчирхайн үйл ажиллагааг дэмжиж, дархлаа бэхжүүлэхэд тусалдаг. Түүнчлэн, антиоксидант, ширхэглэг, амин дэмүүдээр баялаг тул эрүүл хооллолтын үнэнч хамтрагч болдог.

Хэрэв та далайн байцааг өдөр тутмын хоолондоо хэрхэн оруулах талаар бодож байгаа бол дараах 5 төрлийн хачир хийх санааг танилцуулж байна. Эдгээр жорууд нь хялбархан хийх боломжтой бөгөөд таны хоолны ширээг амттай, шим тэжээлтэй болгоно!

Эрүүл хоолны жор

“Амтат далайн байцаа” эко бүтээгдэхүүнийг сонгосноор цаг хугацаагаа хэмнэж, эрүүл бөгөөд амттай хачирыг хормын дотор бэлэн болгох боломжтой. Байгалийн гаралтай, шим тэжээлээр баялаг энэхүү хачир нь таны хоолны ширээг илүү баялаг, эрүүл сонголтоор чимнэ!

1. Энгийн далайн байцааны хачир

Орц:

  • Далайн байцаа (хатаасан вакэмэ) – 1 аяга (дэвтээсэн)
  • Шар буурцгийн соус – 1 хоолны халбага
  • Гүнжидийн тос – 1 цайны халбага
  • Гүнжидийн үр – 1 цайны халбага
  • Цагаан будааны цуу – 1 цайны халбага

Хийх арга:

  1. Хатаасан далайн байцааг 10 минут бүлээн усанд дэвтээж, дараа нь шүүж авна.
  2. Бэлэн болсон далайн байцаанд шар буурцгийн соус, гүнжидийн тос, будааны цуугаа нэмнэ.
  3. Гүнжидийн үрээр чимэглээд хачир болгон ашиглана.
Эрүүл хоолны жор Далайн байцаагаар хачир хийх арга

2. Далайн байцаа болон өргөст хэмхтэй хачир

Орц:

  • Далайн байцаа – 1 аяга (дэвтээсэн)
  • Өргөст хэмх – 1 ширхэг (нарийн хэрчсэн)
  • Лууван – 1 ширхэг (үрүүлээр үрсэн)
  • Сармис – 1 хумс (жижиглэсэн)
  • Шар буурцгийн соус – 1 хоолны халбага

Хийх арга:

  1. Далайн байцааг дэвтээгээд уснаас нь шүүж авна.
  2. Өргөст хэмх, лууван, далайн байцаагаа саванд хийнэ.
  3. Сармис, шар буурцгийн соусаа нэмээд сайтар холино.
Эрүүл хоолны жор: Далайн байцаагаар хачир хийх арга

3. Амтат халуун ногоотой далайн байцааны хачир

Орц:

  • Далайн байцаа – 1 аяга (дэвтээсэн)
  • Чили соус – 1 цайны халбага
  • Гүнжидийн тос – 1 хоолны халбага
  • Сармис – 1 хумс (үрсэн)
  • Шар буурцгийн соус – 1 хоолны халбага

Хийх арга:

  1. Далайн байцааг дэвтээж, шүүж авна.
  2. Бэлэн болсон байцаанд чили соус, гүнжидийн тос, шар буурцгийн соус, сармисаа нэмнэ.
  3. Халуун ногоотой, амтлаг хачир болгон хэрэглэнэ.
Эрүүл хоолны жор: Далайн байцаагаар хачир хийх 5 арга

4. Далайн байцаа болон авакадотой хачир

Орц:

  • Далайн байцаа – 1 аяга (дэвтээсэн)
  • Авакадо – 1 ширхэг (жижиглэсэн)
  • Нимбэгний шүүс – 1 цайны халбага
  • Давс – бага зэрэг

Хийх арга:

  1. Далайн байцаагаа дэвтээж, шүүгээд, авакадотой холино.
  2. Нимбэгний шүүс, давс нэмж амтлаад, зөөлөн хутгана.
  3. Тогтвортой хольж, хоолондоо хачир болгон хэрэглэнэ.
Эрүүл хоолны жор: Далайн байцаагаар хачир хийх 5 арга

5. Далайн байцаа, буурцгийн нухаштай хачир

Орц:

  • Далайн байцаа – 1 аяга (дэвтээсэн)
  • Бөөрөнхий шош (чанасан) – 1/2 аяга
  • Сармис – 1 хумс (жижиглэсэн)
  • Гүнжидийн тос – 1 хоолны халбага
  • Нимбэгний шүүс – 1 цайны халбага

Хийх арга:

  1. Далайн байцаагаа дэвтээж, шүүгээд жижиглэнэ.
  2. Бөөрөнхий шошоо нухаж, сармис, нимбэгний шүүс, гүнжидийн тосоо нэмнэ.
  3. Бүх орцоо хольж, талх, салаттай хамт хэрэглэнэ.
Эрүүл хоолны жор: Далайн байцаагаар хачир хийх 5 арга

Далайн байцааны хачирыг олон төрлийн хоолтой хольж хэрэглэхэд тохиромжтой.

  • Шөл, зууштай хамт: Далайн байцааны хачрыг халуун шөлөнд нэмснээр хоолонд шүлтлэг амт, шим тэжээл өгч, хоол боловсруулахад дэмжлэг болно. Суши, бууз, банш зэрэг зуушны хачир болгон ашиглахад тохиромжтой.
  • Салаттай хослуулах: Ногооны салатанд далайн байцааны хачрыг нэмснээр эслэгээр баялаг, амтлаг салат бэлэн болно. Авакадо, өргөст хэмхтэй холиход тохиромжтой.
  • Будаатай хоолтой хамт: Халуун будааны хачир болгон далайн байцааг хэрэглэхэд маш тохиромжтой. Ялангуяа шар буурцгийн соустай хослуулбал улам амттай. Хуурга, карри зэрэг будаатай хоолыг шим тэжээлээр баяжуулна.
  • Махан хоолны хачир: Чанасан тахиа, шарсан загас зэрэг махан хоолтой хачир болгон хэрэглэхэд амт зохицож, хоолны шим тэжээлийг нэмэгдүүлдэг.
  • Талх, сэндвичтэй хамт: Талх, багет эсвэл сэндвичний дүүргэгч байдлаар далайн байцааны хачрыг ашиглаж болно. Энэ нь өглөөний хоолонд тохиромжтой, эрүүл сонголт болно.

Байгалийн гаралтай, шим тэжээлээр баялаг далайн байцаа нь таны хоолны ширээг илүү олон төрлийн, өвөрмөц амтаар баяжуулахад төгс тохирно.

Дээрх далайн байцааны хачир хийх жор тус бүр нь хялбар бэлтгэх боломжтой. Жорууд нь эрүүл хооллолтын хэв маягийг баримталдаг, шинэ амт туршихыг хүсдэг хүн бүрт онцгой урам өгч, өдөр тутмын хоолыг илүү сонирхолтой болгох, тэнцвэртэй болгох арга замыг нээж өгнө. Та туршаад үзээрэй!

далайн байцаа самартай

Зүрхэнд сайн 11 хоол хүнс

Posted on
0 Comments
Зүрхэнд сайн хоол хүнс гэж юу вэ? Зүрх бол бидний биеийн хамгийн чухал эрхтэн. Түүнийг эрүүл байлгахад зөв хооллолт хамгийн гол үүрэгтэй. Зүрхний үйл ажиллагааг дэмждэг, өвчлөх эрсдлийг бууруулдаг хоол хүнсүүд нь дараах чухал витамин, эрдсээр баялаг байдаг: ✅ Зүрхэнд хэрэгтэй амин дэм ба эрдэсүүд: Эдгээр шим тэжээлүүдийг агуулсан хоол хүнсийг өдөр тутмын хоолондоо нэмснээр…
арьс арчилгаа эрүүл хооллолт

Арьс арчилгаа ба хооллолт: Эрүүл арьстай байхын нууц

Posted on
0 Comments
Арьс арчилгаа ба хооллолт: Эрүүл арьстай байхын нууц юу вэ? Гэрэлтсэн, толигор, эрүүл арьстай байх нь зөвхөн гаднаас нь арчлах төдийгөөр хязгаарлагдахгүй. Арьс бол бидний идэж буй хоол хүнс, амьдралын хэв маяг, арчилгааны дадал зуршилтай шууд холбоотой. Хэрэв та зөв хооллож, арьсаа зохих ёсоор арчилж чадвал арьсны эрүүл мэндийг дотроос нь дэмжиж, хөгшрөлтийг удаашруулж, батга,…
Кали Кальци агууламж

Кальциа хэрхэн нөхөх вэ? Кальц агуулсан 5 хүнс

Posted on
0 Comments
Кальци гэж юу вэ? Кальци нь ясны бат бөх чанарыг хангадаг чухал эрдэс юм. Бие махбод дахь кальцийн 99% нь ясанд, 1% нь цусанд байдаг. Энэ нь: Кальцийн дутагдлын шалтгаан Кальци дутагдах олон шалтгаан байдаг. Үүнд: Кальцийн дутагдал нь эхний үед шинж тэмдэггүй явагддаг ч, удаан үргэлжилбэл ясны өвчин, сийрэгжилт, хугарал үүсгэдэг. Үүнийг “чимээгүй тахал”…
жингээ хасах

Жингээ хасах гарын авлага 🌿🥗

Posted on
0 Comments
Жингээ хасах гэдэг нь зөвхөн илчлэгээ багасгах биш, эрүүл хооллолтыг хэвшүүлж, биеийн бодисын солилцоог дэмжих, өөхийг шатаахад туслах, эрүүл, идэвхтэй амьдралын хэв маяг бий болгох явдал юм. Хурдан турах дэглэмүүд түр зуурын үр дүн өгдөг ч, эрүүл мэндэд сөрөг нөлөөтэй. Харин эрүүл, зөв хооллолтоор жингээ хасах нь таны биед шаардлагатай шим тэжээлийг өгч, илүүдэл өөхийг…
хоолны шингэц сайжруулах

🌿 Далайн байцаа – Хоолны шингэц сайжруулах байгалийн супер хүнс

Posted on
0 Comments
Далайн байцаа нь шим тэжээлээр баялаг, илчлэг багатай, хоолны шингэц сайжруулах, гэдэсний эрүүл мэндийг дэмжих гайхалтай чадвартай. Энэ нь ширхэглэг, антиоксидант, ургамлын фермент, пребиотик бодис агуулснаар ходоод, гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулж, хоол шингээхэд тусалдаг. 1. Ширхэглэг ихтэй тул гэдэсний хөдөлгөөнийг дэмжинэ Далайн байцаа нь уусдаг болон уусдаггүй ширхэглэг агуулсан тул гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг идэвхжүүлж, өтгөн…
A collection of fresh fish arranged on a frozen surface, ideal for seafood themes.

Иод гэж юу вэ? Бүтээгдэхүүнд агуулагдах хэмжээ

Posted on
0 Comments
Иод бол химийн элемент бөгөөд химийн тэмдэг нь I, атомын дугаар нь 53 юм. Энэ нь байгальд ихэвчлэн давсны хэлбэрээр далайн ус, хөрс, зарим ургамалд агуулагддаг. Иодыг ихэвчлэн дараах зориулалтаар ашигладаг. Иодын үүрэг: Иодыг хаанаас авах вэ? Иодыг дараах хүнсний бүтээгдэхүүнээс авах боломжтой: Иодын хэрэгцээ өдөрт насанд хүрсэн хүнд 150 микрограмм байдаг ба жирэмсэн болон…

Шэйр хийж түгээх