Сүүний Шинжилгээний бичиг хаанаас авах вэ?

Шэйр хийж түгээх

сүүний шинжилгээ

Сүүг зах зээлд борлуулахаас өмнө шинжилгээнд хамруулсан эсэхийг тодорхойлох хэд хэдэн арга бий. Нэг арга нь савлагаан дээрх сүүг туршиж, аюулгүй байдал, чанарын тодорхой стандартыг хангасан гэдгийг харуулсан гэрчилгээ эсвэл шошгыг хайх явдал юм.

Хүнсний дэлгүүр, супермаркет гэх мэт нэр хүндтэй эх сурвалжаас сүү худалдан авч, хэрэглэхээсээ өмнө муудсан шинж тэмдэг байгаа эсэхийг шалгах нь зүйтэй.

Хэрэв та зохих шинжилгээнд хамрагдаагүй сүүг хэрэглэвэл хүнсний хордлого үүсгэх аюултай бактери, бохирдуулагчийг хэрэглэх эрсдэлтэй. Шинжилгээгүй сүү хэрэглэснээс болж хоолны хордлогын шинж тэмдэг илэрч болно. Жишээлбэл

  • Дотор муухайрах
  • Бөөлжих
  • Суулгалт
  • Ходоодны базлалт
  • Толгой өвдөх
  • Ядаргаа
  • Зарим тохиолдолд шинж тэмдгүүд нь хүндэрч, эмнэлгийн тусламж шаарддаг. Хэт их тохиолдолд шинжилгээнд хамрагдаагүй сүү хэрэглэх нь нянгийн халдвар зэрэг ноцтой өвчин, ховор тохиолдолд үхэлд хүргэдэг.

Цаашилбал, шинжилгээнд хамрагдаагүй сүү хэрэглэх нь дархлаа султай хүмүүс, жирэмсэн эмэгтэйчүүд, бага насны хүүхдүүд, өндөр настай хүмүүст хоолны хордлогын хүнд шинж тэмдэг илрэх магадлал өндөр байдаг.

Сүү худалдаж авах, хэрэглэхээсээ өмнө шинжилгээнд хамрагдсан, аюулгүй байдал, чанарын тодорхой стандартыг хангасан гэсэн гэрчилгээ, шошго байгаа эсэхийг шалгахыг зөвлөж байна. Мөн хэрэглэхийн өмнө дуусах хугацаа, үйлдвэрлэсэн огноог нь шалгаж, муудсан шинж тэмдэг байгаа эсэхийг шалгах нь зүйтэй.

Сүүний Шинжилгээний бичиг

Энэ тохиолдолд бидний хэрэглэж буй сүүгээ ахуйн шаардлага хангасан эсэхийг шинжилгээгээр тодорхойлж болно. Сүүний шинжилгээ нь хүнсний чанарын хяналт, хүнсний аюулгүй байдал, хэрэглэгчийн эрхийг хамгаалах тал дээр маш чухал ач холбогдолтой юм.

Явуулын лабораторит очиж удаан хугацаагаар хүлээж шалгуулах шаардлагүй боллоо. Та “Явуулын Лаборатори”-ийн тусламжтайгаар байгаа газраа 10-15 минутын хугацаанд та өөрийн авах гэж буй сүүг шалгаад авах боломжтой

Нэмэлт санал болгох үйлчилгээ:

Нийтлэл:


Шэйр хийж түгээх